Skip to content

PROJECTEN

Onze wensen en doelen middels projecten

Op de voorgaande pagina´s heb je alles over ons doel en waar wij voor staan kunnen lezen. Wat wij echter niet willen is dat wij met het onderwerp seksueel misbruik altijd publiekelijk te pas en te onpas op de voorgrond treden. Daarom doen wij dit dan ook niet altijd. Een braderie of een gezellige rommelmarkt is goed voor onze kas en zo kunnen we op een leuke en gezellige manier wat naamsbekendheid creëren. De mensen die echt geïnteresseerd zijn komen dan vanzelf op deze site terecht. 

Misschien ben JIJ daar ook 1 van…

Leer kinderen dat er ook "buikpijn" geheimpjes zijn ...

Lopende projecten

Textiel inzamelen ...

Tweede hands Textiel, wat moet je ermee?

Nou daar weten wij wel raad mee!

Daar er veel mensen zijn die tweedehands kleding dragen en er een grote groep is die dit uit noodzaak doet waren we begonnen om kleding in te zamelen voor mensen met geen of zeer klein budget. Daar de toevoer steeds groter werd en we gewoonweg niet alle aangeboden kleding konden weggeven of verkopen hebben we een oplossing gezocht om al het overtollige af te voeren.

In oktober 2018 zijn daarom de eerste recyclingcontainers geplaatst bij het GgzWnb aan de Pater Hermanstraat te Bergen op Zoom. Deze containers waren een welkome oplossing en op deze wijze levert ook de kleding, schoeisel en ander textiel iets op om onze doelen te bereiken.

Sinds februari 2019 halen we ook tweedehands textiel thuis op in de regio 0164 en 0165. Tevens zijn er in deze regio`s enkele verzamelpunten. Heeft u nog kleding e.d liggen wat u niet meer gebruikt laat het dan thuis door ons ophalen of breng het naar een van de verzamelpunten. U kunt zelf aangeven waar het voor bedoeld is. Rechtstreeks in de containers of uw toestemming om het te sorteren en voor overige doeleinden te gebruiken.

De moestuin ...

In onze eigen moestuin tuinieren wij op biologische verantwoorde wijze de lekkerste kruiden en de mooiste bloemen en planten.
Samen met diverse vrijwilligers en in samenwerking met sponsoren kunnen wij dit project realiseren.

De start van dit project is begonnen in mei 2020. Klik op meer info om het laatste nieuws te volgen.

De keuken ...

De keuken:

Ekulinda in de keuken is begin 2019 gestart om op kleinschalige wijze gezonde verse maaltijden te bereiden en bezorgen. We merkten dat er bij veel mensen ongeacht de reden het bereiden van een maaltijd er bij in schoot. Daar wij ons richten op de algehele gezondheid van de samenleving vonden wij dat een maaltijdservice niet mocht ontbreken. In plaats van een kant en klare maaltijd uit de winkel vol met allerlei toevoegingen kun je bij ons regelmatig low-budget een maaltijd bestellen. Want goede voeding is een belangrijk onderdeel van je gezondheid en moet iets toevoegen en niet alleen maar een vulling om je hongerige maag te stillen. Begin Mei 2020 is deze uitgebreid met een bezorgservice van (streek)producten van lokale ondernemers. De keuken staat momenteel op een lager pitje in verband met tijd en ruimte gebrek maar gaan deze zodra de mogelijkheid zich voordoet weer uitbreiden en hopelijk dagelijks maaltijden te kunnen leveren. Uiteraard gaan we ook de groenten van het tuinproject verwerken.

Volg ons op “Ekulinda in de keuken” voor vers bereide gerechten en onze bezorgdienst van streekproducten.

 

Ook vrijwilliger worden bij Stichting Ekulinda en meehelpen aan één van deze fantastische projecten?